Pages

Saturday, August 21, 2010

kawan vs sahabat..


salam ramadhan buat semua,,,rasenya baru je kte smbut ramadhan..tapi bile dihitung hari dah lama rupanya..puasa tahun ni rasanya kurang meriah mcm thun sblmnya ..ye la bila msih de slaha fahm yg x selesai lagi kan..dulu masa sedang mmbesar istilah kawan ngn sahabt 2 mcm sme je..rpenye bila dah besar ni fikir2 blik lain rpenye mksud keduanya..kawan ni yang akan selalu ada bila kita gembira tapi sahabat bila kita susah pn die de gak..kadang2 rasa sedih bila ada kawan yang gne title kawan je..marah dan benc kat kite hanya keran benda yg kadang2 kita rasa kecil..beruntung rasa bila dapat sahabat yang cuba faham kita ni macam mne..teringat zaman kanak2 dlu kita kawan je ngn sume orang.tapi bile dh besar kita pilih nak kawan ngn sapa..klu rasa orang tue selaulsshkn kita,,kita terus x nk kwan ngn die..kita kawn ngn org yg kita rase die selalu sngkn kte..tapi pernahtak kita fikir adakh kawan kita 2 selalu sshkn kita sbb die mmg suke buat cm 2 atau tanpa kita sedar kita pn selalu sshkn dia..kita mgkin x sedar dlam diam dia pn kdg2 rimas ngn perangai kita tapi dia cbe tahan n jadi sahabat yang terbaik tuk kita..tapi kita? hanya kerana sedikit perkara kita dah masam muka ngn die..trik muka ngn dia..tanpa kita cuba berbual dari hati ke hati ttg perasaan kita....bila di renung balik..biarla kita ada sahabta yang ckit yang akn selalu kita jaga dan sayg dia dari sahabat yang ramai yg belum tntu kita dapat bahagiakn die then die bahagiakn kte pula....sahabt sesungguhnya ALLAH mengutuskn engkau tuk jadi teman yang selalu mendampingi aku..yang selau menenagkan ak kala jiwa ini resah..melayan karenah ku yang kadang kala merimaskan..menyejukkan aku di kala aku marah..yang penyenangkan aku kala ak susah..terima kasih sahabt..moga tali iktan ukhwah ini hingga ke akhir hayat...INSYALLAH...

2 comments:

piKah said...

kak wana.. i follow u..hehe

wana misni said...

ok pikah..
hehe..
follow me..

Post a Comment